Användning av rå äppelcidervinäger, hälsofördelar

Äppelvinäger

1 matsked rå äppelcidervinäger blandad med 4 dl renat vatten efter en måltid har länge använts som ett naturligt botemedel mot halsbränna istället för giftiga läkemedel.
Rå äppelcidervinäger kan hjälpa till att reglera tarmfunktionen och därmed ta bort gifter från kroppen i snabbare takt.
Det hjälper också att läka hudsjukdomar och akne, vilket ger huden en jämn struktur och utseende. Tips: Hur tar man bort vårtor med äppelcidervinäger?
Rå, ofiltrerad äppelcidervinäger kan hjälpa till med ledvärk och stelhet.
Äppelcidervinäger bryter ner fetter så att kroppen kan använda dem, de lagras inte längre.
Enligt en studie utförd vid Arizona State University och publicerad i tidskriften ”Diabetes Care” sänkte äppelcidervinäger blodsockernivån.

Rå ekologisk äppelcidervinäger är bra även för husdjur. Det kan användas för att kontrollera loppor, och en tvätt med äppelcidervinäger utspädd med vatten resulterar i en hälsosam, blank yta.

Varför är rå äppelcidervinäger bra för mig?

På grund av de fördelaktiga ingredienserna i äppelcidervinäger kommer vi att må bättre, vi ser vanligtvis bättre ut och vi får mer energi. Låt oss titta på några av ingredienserna.

Kalium – bekämpar spröda tänder, håravfall och rinnande näsa.
Pektin reglerar blodtrycket och sänker dåligt kolesterol.
Äppelsyra – denna syra ger äppelcidervinägerbeständighet mot virus, bakterier och svampar.
Kalcium – resulterar i starka ben och tänder.
Med sina alkaliserande ingredienser hjälper äppelcidervinäger till att bibehålla kroppens korrekta pH-nivå.
Ättiksyra – Denna syra verkar sakta ner matsmältningen av stärkelse, vilket resulterar i en långsammare ökning av blodsockernivån än vad som vanligtvis är fallet efter huvudmåltider.
Skillnader mellan filtrerad äppelcidervinäger och rå, ofiltrerad äppelcidervinäger

Filtrerad äppelcidervinäger har inte fördelarna med rå organisk äppelcidervinäger alls. Under bearbetning och destillation kommer den att berövas alla dess användbara ingredienser, och så småningom kommer ett icke-levande ämne att uppstå.

Rå, ofiltrerad organisk äppelcidervinäger – som är ogenomskinlig, grumlig, full av flytande små ingredienser och opasteuriserad, den så kallade ”moderägerägen” är användbar för kroppen. ”Mamman” består av levande näringsämnen och bakterier. I själva verket kan du också se att det lägger sig till botten av flaskan eller flaskan.

Hur konsumerar jag rå äppelcidervinäger?

Blandat med producenthonung lovar äppelcidervinäger en utsökt behandling. Stor och snabb energidryck. Tänk på att ”mamman” kommer att slå sig ner på flaskans botten med tiden, så om du vill att drycken ska innehålla de hälsosammaste ingredienserna, kom ihåg att alltid skaka flaskan. Blanda i en stor burk:

2 msk ekologisk och rå, ofiltrerad äppelcidervinäger
4 liter renat vatten
och tillsätt rå producenthonung tills blandningen är tillräckligt söt.

Rå honung är en utsökt tillsats, men det ökar också våra energinivåer och stärker vårt immunsystem. Jag rekommenderar inte äppelcidervinäger i tablett- eller kapselform. Att köpa torkat, livlöst material är bara slöseri med pengar.
Rå äppelcidervinäger är mycket stark, så det rekommenderas alltid att konsumera det utspätt med vatten.
Bäst av allt, vi kan göra äppelcidervinäger själva, mycket snabbt och mycket billigt.

Göra hemlagad äppelcidervinäger

Jag gillar att göra skatt ur soporna. När jag stötte på detta enkla recept visste jag genast att jag behövde prova det.
Jag har redan försökt att trolla fram en mjölkkrans eller en silkeslen och lättanvänd hårkrona från mitt hår. Många svär också vid dess matsmältningshjälpmedel.
Den kan tillverkas till nästan noll kostnad med minimal ansträngning, ca. på en minut! Det är något!

Ingredienser:

6-8 (helst ekologiska) äppelkolvar och skal
2 ek. producent av honung
Filtrerat, klorfritt vatten för att täcka bitarna

När du har använt hela äpplen för att göra lite delikatess (äppelpaj, kaneläpplebröd eller äpplesås), placera de återstående kolvarna och skalen i ett stort munglas. Häll i vatten och rör om honungen. Lägg en pappershandduk ovanpå glaset och säkra den med murgummi. Låt blandningen blötläggas i två veckor och filtrera sedan vätskan. Häll tillbaka vätskan i flaskan och täck igen med en pappershandduk. Låt jäsa ytterligare 4 veckor under omrörning dagligen.

Efter att du har provat bestämmer du om det är ordentligt surt. Häll i så fall i en annan flaska för förvaring. Om inte, låt det jäsa. Det kommer ut billigt och är väldigt hälsosamt!

 

källa